Корисна їжа

Правильне харчування – основа гарного здоров’я
Їжа – це джерело вітамінів і мінералів, що в свою чергу підтримує наше здоров’я на високому рівні. Відповідно, якщо ви споживаєте їжу, яка не відрізняється наявністю цих самих вітамінів, то у вас буде помітно погіршуватися здоров’я, причому починаючи з зовнішнього вигляду (нігті, шкіра, волосся), а вже після і працездатність органів. 

Здорова їжа – це продукти, що містять антиоксиданти з біофлаваноїдів, зменшують шкоду, що наноситься жирною їжею. Також корисні продукти, з яскраво вираженою забарвленням: чорниця, гранат, чорні виноград, черешня, вишня, смородина, калина, горобина, малина, полуниця, суниця, журавлина, брусниця, грейпфрут, буряк, помідори, яблука, обліпиха, червона капуста, баклажани , салат, шпинат і інша зелень. Пам’ятайте, що максимальна кількість антиоксидантів знаходиться в шкірці, кісточках і корі рослин. Так само дуже корисні пророщена пшениця, квасоля, горох. Не забувайте і про какао, чай, часник, цибулю і горіхи. Вони допоможуть зберегти красу і здоров’я.

Продукти довголіття
Продукти, що благотворно впливають на пам’ять: апельсини, персики, помідори, цибуля, яблука, хурма, ківі і виноград.


Покращують травлення: кисломолочні продукти, яблука, ківі, манго, ананас, редис, ріпа, капуста, кориця, ламінарія, гриби, корінь солодки, селера, чорний перець.

Понизять рівень холестерину: авокадо, яблука, банан, боби, лосось, часник, чорнослив, мигдаль, кешью, волоський горіх, кунжутне насіння, шпинат, а так само чай і шоколад, сир тофу (соєвий сир).

Для збереження молодості: яблука, гранати, апельсини, персики, сливи, чорна смородина, чорниця, полуниця, малина, червоний виноград, черешня, помідори, броколі, червоний лук, шпинат, хліб або пластівці з висівками, вівсянка, чай, в міру шоколад і кави.

Зміцнюють імунну систему: свіжі овочі і фрукти, особливо цитрусові, капусту, шпинат, устриці, гриби. Так само вживайте повноцінні білки у вигляді знежиреного м’яса, риби (особливо лосось), домашньої птиці, яєчного білка і молочних продуктів.

Запобігають раку: помідори, соєві боби (профілактика раку грудей і яєчників). Так само є поєднання продуктів, здатних запобігати раку, це: капуста брокколі та томати, соя і чай (чорний і зелений). Попереджує виникнення так само поєднання селену і sulforaphane. Селен в бразильських горіхах, птиці, тунці, яйцях, насінні соняшника та грибах. Sulforaphane міститься в броколі, брюссельській капусті, капусті та водяному Крессе.

Для краси і еластичності шкіри: фенхель, авокадо, жирна риба (особливо лосось), устриці, оливкова олія, кисломолочні продукти, квашена капуста, твердий сир, волоські горіхи, пшоно, ківі, шампіньйони.


Зміцнюють нервову систему: морепродукти, судак, короп, знежирене молоко, морська капуста, коричневий рис, кукурудза, чорнослив, кунжутне насіння, солодкий перець, авокадо, диня, сир, банани, ананас, яблука, сливи, ківі, лохина, патисони, огірки , шпинат, капуста (білокачанна, цвітна, брокколі, брюссельська), салат, зелений горошок, спаржа, цибуля, зелень (петрушка, кріп).





 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.